HíreinkAz LEVC legújabb hírei

Az új VN5 elnyerte a WHATVAN? Magazin Editor’s Choice díját 2020-12-10

  • A VN5 elnyerte ‘WhatVan?’ 2021-es díjátadójának Editor’s Choice díját
  • Elismerésben részesült az innováció, amely kiemelkedő hatással bír a haszongépjárművek kategóriájában
  • A zsűri kiemelt dicséretben részesítette a sokoldalú eCity hajtáslánc-technológiát és a nagyméretű, jól kihasználható rakteret
  • További információ: www.levc.com

Ansty, 2020. december 10. – A LEVC (London Electric Vehicle Company) vadonatúj elektromos haszongépjárműve, a VN5 nyerte el a ’WhatVan?’ magazin éves díjátadóján az Editor’s Choice elismerést. A szerkesztők választása díjjal a ’Whatvan?’ zsűrije egy olyan terméket tisztelt meg, amely a tavalyi premierjével jelentős hatással bír a haszongépjárművek szegmensére.

A zsűri kiemelten dicsérte a VN5 rugalmas eCity hajtáslánc-technológiáját, amely elektromos hajtásával lehetővé teszi az emissziómentes utazást, miközben hatótávnövelőjének köszönhetően nagy hatótávot és rugalmas használhatóságot biztosít.

Joerg Hofmann, az LEVC vezetője hozzátette: „Örömmel vettem át vadonatúj elektromos haszongépjárművünk első elismerését. A VN5 valami teljesen újat hoz el a túlnyomórészt dízelmotorok által meghatározott szektorba – az eCity technológiát, amely képes helyi károsanyag-kibocsátás nélkül működni, miközben a hatótávval kapcsolatos aggodalmakkal is leszámol. Nagyszerű, hogy a WhatVan elismerte a VN5 pozitív környezeti hatását és rugalmas rakterét, kimagasló gyártási minőségét és kategóriaelső fordulókörét.”

Az LEVC Ansty-ben (Coventry) található modern gyárában tervezett, tesztelt és gyártott vadonatúj VN5 sorozatgyártása novemberben kezdődött, az első példányokat pedig ebben a hónapban veszik át a szigetországi megrendelők.

James Dallas, a WhatVan? magazin szerkesztője elmondta: „Az LEVC londoni TX taxijában már alaposan próbára tett és bevált technológiájával a VN5 képes 96 kilométert tisztán elektromosan megtenni, miközben teljes hatótávja 480 kilométer felett lehet a benzines hatótávnövelő aggregát segítségével. Ez pedig ideális társsá teszi városban és külvárosi küldetések során egyaránt. A VN5 egy sokoldalú, praktikus haszongépjármű, amely lenyűgöző vezethetőséggel rendelkezik.”

A VN5 ugyanazokra az alapokra épül és ugyanazt a bevált eCity konnektoros hibrid technológiát használja, mint az LEVC TX névre hallgató taxija, és képes akár 98 kilométer feletti elektromos hatótávra is, miközben a teljes rugalmas hatótávja eléri a 489 kilométert. Továbbá a VN5 ugyanazzal az erős, könnyű ragasztott alumínium monocoque & SMC felépítéssel rendelkezik – elsőként a 3,5 tonnás össztömegű haszongépjárművek szegmensében. A tervezési cél a konkurens modellek tartósságának kétszerese volt. A modell fordulóköre is kategóriaelső: a mindössze 10,1 méteres érték kivételes manőverezhetőséget biztosít, ami különösen jól jön a szűkös városi környezetben.

Akár 5,5 m3-es rakterével a VN5-ben könnyedén elfér két Euro raklap, a terhelhetőség pedig eléri a 830 kilogrammot. A nagyméretű tolóajtó lehetővé teszi a raklap oldalról történő behelyezését is, miközben a hátul 60:40 arányban osztott ajtó szintén megkönnyíti a rakodást.

A TX és a VN5 is elérhető az LEVC kereskedelmi hálózatán keresztül, így hamarosan Magyarországon is, a Gablini cégcsoport jóvoltából.

Az LEVC
2014-től kezdve a Geely több mint 500 millió fontot fektetett be a London Electric Vehicle Company-be (LEVC), melynek köszönhetően a vállalat egy teljesen új gyáregységet épített fel Coventry-ben. Az LEVC készíti modern gyárában a világ egyetlen, célirányosan tervezett, hatótávnövelővel ellátott elektromos járművét a TX taxi és Shuttle modellek személyében, valamint új haszongépjárművét, a VN5-öt.

Az LEVC jelenlétét Európában az új, központi értékesítési iroda támogatja Frankfurtban, a vállalat exportját pedig új piacok, például a Közel-Kelet, Új-Zéland és Ausztrália fokozzák majd. Az LEVC stratégiájának célja, hogy a jelenlegi 90 százalékos hazai és 10 százalékos export értékesítésről 60 százalékos külföldi értékesítésre növelje eladásait 2022-ig.

 

A Gablini cégcsoport

A magyarországi vállalkozók által birtokolt középvállalat már több mint 30 éve játszik kulcsszerepet a személyautók forgalmazásában. A Gablini cégcsoport jelenleg hat márkát forgalmaz az Aston Martin, a Nissan, a Peugeot, a Hyundai és a Kia személyében, valamint szervizszolgáltatást nyújt az Infiniti és a Citroen számára. A vállalat több mint 170 embert alkalmaz, több mint 2000 új járművet értékesített 2019-ben, teljes forgalma pedig több mint 17 milliárd forint.