JellemzőkVN5 Elektromos Furgon

VN5 Electric Van - Features

VN5 Elektromos FurgonJellemzők, Felszereltség és Technológia

Fedezze fel azokat a tulajdonságokat, felszereléseket és egyedülálló technológiát, amelyek a VN5-et valóban innovatív elektromos furgonná teszik, megkérdőjelezi a haszongépjármű-piac hagyományos bölcsességét.

ECITY TECHNOLÓGIA

A VN5 teljesen rugalmas hatótávja a WLTP szerint kb. 489 km, károsanyag-kibocsátása rendkívül alacsony, mindössze 21 g/km CO2 kombinált WLTP ciklusban.* A WLTP városi módszertana szerint, ez a ciklus tisztán elektromos meghajtással (nulla károsanyag-kibocsátás) kb. 96,5 km* feletti hatótávot biztosít, de a takarékosabb sofőrök akár kb. 120,7 km-es* hatótávot is elérhetnek. A villanymotor mindig a hátsó kerekeket hajtja. A 31 kWh-s akkumulátor hatótávját egy benzinmotor növeli meg, amely kiküszöböli a rövid hatótáv miatti aggodalmakat, és nagyobb használhatóságot és rugalmasságot biztosít. A hatótávnövelőnek nincs mechanikus kapcsolata a meghajtott kerekekkel, egyszerű generátorként működik, amely szükség esetén tölti az akkumulátort. Természetesen a VN5 erőátviteli rendszere Euro 6 kompatibilis.

*WLTP: Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure: könnyűgépjárművekre vonatkozó, világszinten harmonizált vizsgálati eljárás.
Ezek az adatok nem feltétlenül tükrözik a valós vezetési feltételeket, amelyek számos tényezőtől függnek, beleértve az (akár utólag) felszerelt kiegészítőket, az időjárás, a vezetési stílus és a jármű terhelésének változásait.

RUGALMAS ÜZEMELÉS EGÉSZ NAP

A VN5 három intuitív vezetési móddal az Ön igényeihez igazítható, ami tovább növeli a működési hatékonyságot. A tisztán elektromos (Pure EV) üzemmód nulla károsanyag-kibocsátású, a Takarékos (Save) mód aktiválja a hatótávnövelőt, hogy megőrizze az elektromos energiát későbbi felhasználásra, az Intelligens (Smart) mód pedig rugalmasan vált az akkumulátor és a hatótávnövelő között a kényelmesebb utazás érdekében.

ELSŐKÉNT AZ IPARÁGBAN

A ragasztott alumíniumból készült héjszerkezet nagyobb szilárdság/tömeg arányt biztosít, mint a hasonló acél konstrukciók, és a nagyobb energiaelnyelésnek köszönhetően ütközéskor jobban védi a járművezetőt, az utasokat és az értékes rakományt. A karosszéria eloxált alumíniumból készül, amely jobban ellenáll a rozsdának, mint az acél, így járműveink élettartama a hagyományos haszongépjárművekhez képest kétszeres is lehet.

FOLYADÉKHŰTÉSŰ AKKUMULÁTOR

A VN5 korszerű, aktív folyékony akkumulátor-hűtési technológiát alkalmaz, amely hűtőoldatot keringtet az akkumulátor megfelelő hőmérsékletének fenntartása és a károsodás minimalizálása érdekében. Ez hatékonyabb, mint a passzív léghűtés, amelynél a környezeti levegőt használják az akkumulátor hűtésére, mert ha a kinti levegő túl meleg, az nem hűti olyan hatékonyan az akkumulátort, mint egy folyékony hűtőközeg. Gondoljon a légkondicionálás és a szokásos szellőztetés közötti különbségre egy forró nyári napon.

Alap szavatosság az akkumulátorra: 8 év, kb. 241 ezer km.

RUGALMAS TÖLTÉSI KÉPESSÉGEK

A VN5 fedélzeti töltése piacvezető a maga nemében. Tölthető lassú, gyors és villámtöltő pontokon egyaránt. Míg egyes versenytársaknál a töltés órákig is eltarthat, a VN5 akkumulátora, kiváló töltési képességeinek köszönhetően, kb. 30 perc alatt 0%-ról 100%-ra tölthető (50kW-os töltővel). Így kevesebb időt kell elpazarolni töltésre, és több marad a munkára.

Alapfelszerelés az összes modellnél

KÉTLÉPCSŐS REGENERATÍV FÉKEZÉS

A kétlépcsős energiavisszanyerő rendszernek köszönhetően a VN5 képes a jármű fékezése során eltárolni és elektromos energiává alakítani a mozgási energia zömét. Ezzel fenntartja az akkumulátor töltöttségi szintjét, és megnöveli a hatótávot. A regeneratív fékezés lehetővé teszi a járművezető számára, hogy egyetlen pedál működtetésével vezessen. Másszóval, a gázpedál felengedésével a jármű elkezd lassítani, és a fékpedál lenyomása nélkül is elkezdődik a fékezési energia visszanyerése, ami csökkenti a fékbetétek kopását.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ADATALAPÚ GÉPJÁRMŰFLOTTA-KEZELÉS

A VN5 kompatibilis egy sor telematikai rendszerrel. Az összegyűjtött adatok értékes betekintést nyújtanak a sofőrök vezetési stílusába, valamint a flotta termelékenységébe és gazdaságosságába. Ez a nyomon követés és optimalizálás olyan valós előnyökhöz vezethet, mint a megnövekedett üzemidő és a csökkent üzemeltetési költségek.

GEOFENCING KOMPATIBILITÁS

A VN5 készen áll a geokerítés (geofencing) technológiára. Ez lehetővé teszi a járműnek, hogy aktuális földrajzi helyzete alapján automatikusan módosítsa működési beállításait. Például, miután a jármű belép egy alacsony kibocsátású zónába a belvárosban, a geokerítés automatikusan aktiválódik, és a jármű tisztán elektromos (Pure EV) módra vált, így elkerülve a károsanyag-kibocsátást.

EGYEDÜLÁLLÓ VEZETHETŐSÉG

A VN5 remek manőverezési képességekkel rendelkezik. A mindössze 10,1 m-es precíz fordulási sugár biztosítja, hogy a sofőrök probléma nélkül át tudjanak haladni a szűk belvárosi utcákon és kereszteződéseken is. A kis fordulási sugár sok, ráadásul forgalmas helyen elvégzendő tolatási manővertől kíméli meg a sofőrt.

ÚJ KONSTRUKCIÓS MÉRCE

A VN5-t úgy terveztük meg, hogy kétszer annyi ideig tartson, mint egy hagyományos furgon. E célból, az iparágban elsőként, elkezdtük az SMC-ből (Sheet Molded Composite: lemezformájú kompozit előgyártmány) készült külső panelek alkalmazását. Az SMC panelek könnyűek és rendkívül erősek. Tartósságuknak köszönhetően nő a jármű élettartama, és nagyobb lesz a maradványérték.

ÖNBEÁLLÍTÓ LED-LÁMPÁK

Azért, hogy a vezetőnek mindig teljes rálátása legyen az útra, a stílusos fényszórók automatikus szintbeállító rendszerrel vannak ellátva. Ennek köszönhetően, a fényszórók mindig a sofőr előtt lévő úttestet világítják meg, függetlenül a jármű helyzetétől.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ULTRAMODERN, ULTRAHATÉKONY

Egyedi és hatékony. A minden modellben alapfelszereltségként kínált LED-es fényszórók az energia 80%-át fénnyé alakítják, szemben a halogénlámpákra jellemző 20%-kal. Ezek a lámpák fényesebbek, tartósabbak és négyszer hatékonyabbak, mint a hagyományos halogénlámpák.

FORMA ÉS FUNKCIÓ

A dinamikus vonalak és az egyedi jellemzők olyan esztétikus megjelenést biztosítanak, amely járműveinket megkülönböztetik a versenytársak termékeitől. A VN5 a híres TX elektromos taxik számos formai elemét megőrizte, és olyan „névjegykártyája” lehet az Önök vállalkozásának, amely hirdeti a fenntartható fejlődést, és jól láthatóan mutatja cégük elkötelezettségét a környezetvédelem iránt.

KOMPAKT KIVITEL

A kompakt kialakítás megkönnyíti a VN5 mozgását a forgalmas városokban, ahol gyakran közlekednie kell.

ELEKTROMOS KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖK

A külső visszapillantó tükrök elektromos beállító és fűtési rendszerrel rendelkeznek, hogy a járművezetők tisztábban láthassanak.

Alapfelszerelés az összes modellnél

SZEMÉLYRE SZABHATÓSÁG

Nincs két teljesen azonos gépjárművezető. Emiatt a VN5 három vezetői beállítást („profilt”) kínál, amelyek lehetővé teszik az ülések, a hangrendszer és a vezetési paraméterek testre szabását. A jármű optimalizálható a konkrét munkához, függetlenül attól, hogy ki ül a volán mögött.

Alapfelszerelés az összes modellnél

KÉTZÓNÁS KLÍMARENDSZER

A kétzónás klíma lehetővé teszi az utasoknak, hogy önállóan állítsák be a hőmérsékletet, a légáramlási sebességet, az ülésfűtést és a szellőzést. Ezáltal, a járművezető és az utas a lehető legkényelmesebben tud utazni.

Alapfelszerelés az összes modellnél

TELJES MÉRTÉKBEN SZABÁLYOZHATÓ VEZETŐI ÉS UTASOLDALI ÜLÉS

A továbbfejlesztett ülések luxuskörülményeket teremtenek. Az ülések jól megtámasztják a derekat, és a könnyen elérhető vezérlők az ülés többirányú mozgatását, beállítását teszik lehetővé. A személyes preferenciák széles skálája érhető el, a munkavégzés optimális körülmények között történik. Minden kényelmi beállítás, beleértve a deréktámaszt is, elektromosan vezérelhető a fokozott kényelem érdekében.

Alapfelszerelés az Ultima modellnél

FŰTÖTT SZÉLVÉDŐ

A beépített fűtőelemekkel rendelkező szélvédő jó láthatóságot biztosít hideg és nedves időben is.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

ESŐÉRZÉKELŐS ABLAKTÖRLŐK

Ez a kényelmi funkció automatikusan aktiválja az elülső ablaktörlőket, hogy nedves vagy kiszámíthatatlan időjárási körülmények között is tiszta maradjon a kilátás.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ÉRINTŐKÉPERNYŐS MÉDIAKÖZPONT (INFOTAINMENT)

A nagy felbontású, 9 hüvelykes érintőképernyővel rendelkező infotainment (információs és szórakoztató) rendszer alapfelszereltségként DAB (Digital Audio Broadcasting) és Bluetooth funkcióval rendelkezik. A kezelőfelület teljesen testreszabható, így minden funkció könnyen elérhető.

Alapfelszerelés az összes modellnél/p>

TÁROLÁSI MEGOLDÁSOK

Rengeteg hely van az apró tárgyak elhelyezésére, köztük két középkonzolba épített pohártartó, tágas zsebek az elülső ajtókon, amelyekben elfér egy-egy 750 ml-es palack is. Emellett, kényelmes tárolóhelyek vannak a vezető- és az utasülés alatt is.

Alapfelszerelés az összes modellnél

AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az automata sebességváltó kényelmes és zökkenőmentes vezetést biztosít, leveszi a városi forgalomra jellemző gyakori sebességváltás terhét a sofőr válláról (pontosabban: kezéről).

JÓL LÁTHATÓ KIJELZŐ

A műszerfalon lévő nagyfelbontású kijelzőn a járművezetők mindig láthatják a legfontosabb információkat.

ROBUSZTUS BELSŐ

A VN5 ülései kényelmes, de strapabíró és könnyen tisztítható huzattal rendelkeznek, amely elrejti az apróbb szennyeződéseket és hibákat.

KULCS NÉLKÜLI INDÍTÁS (START/STOP GOMBBAL)

Az intelligens Start/Stop rendszer növeli a hatékonyságot a forgalmas városi környezetben. Nagyobb kényelmet biztosít, mivel a START/STOP gombos kulcstartó mindig kéznél van. A sofőr pillanatok alatt, akár a zsebéből is, indíthatja a gyújtást.

Alapfelszerelés az összes modellnél

USB PORTOK

Az infotainment rendszerrel való egyszerű kommunikáció érdekében, két USB-port van a konzol közepén.

KORMÁNYKERÉK

A kormánykerék teljes mértékben állítható, hogy a sofőr maximális kényelme biztosítva legyen vezetés közben.

OLDALSÓ RAKODÁS

Az oldalsó tolóajtók nagy, 1118 mm-es nyílást biztosítanak. Ennek köszönhetően, a gépjármű rakodása villás targoncával is lehetséges. A VN5 bármelyik oldalsó ajtaján be lehet rakni euró raklapot is, ami lenyűgöző lehetőség egy ekkora járműnél.

HÁTSÓ RAKODÁS

A 60/40-es osztott hátsó ajtókkal rugalmasan kihasználható az 1253 mm széles nyílás. A sárhányók diszkrét íve szintén segíti az euró raklapok targoncával történő berakását. A VN5-ben kényelmesen elfér egyszerre két euró raklap is.

NAGY RAKTÉR

Legyen szó csomagok kiszállításáról, céges szállításról vagy bármilyen igényes szállítási feladatról, a lenyűgöző 5,5 m³-es raktér és a 830 kg-os hasznos teher azt jelenti, hogy rengeteg hely áll rendelkezésre a vállalkozás számára. A hátsó rekesz hatékony kialakítása lehetővé teszi a rendelkezésre álló hely maximális kihasználását.

„FOGD ÉS VIDD!” MEGKÖZELÍTÉS

A VN5 valóban egy sokoldalú haszongépjármű, amely sok különböző területen és célra használható. A „Fogd és vidd!” megközelítésünknek hála Ön a lehető legkevesebb módosítással a lehető legkönnyebbé teheti meglévő vállalkozásának átállását egy hasonló méretű furgonról a VN5-re.

TÖBB HELY A TETŐN

A VN5 teteje alkalmas rakományok szállítására. A maximális teherbírás 100 kg. Az állítható tetőrudaknak köszönhetően az áruk és felszerelések széles választéka biztonságosan szállítható a tetőn.

TOVÁBBI KIEGÉSZÍTŐK FOGADÁSA

A VN5 tetője speciális kialakítású, és készen áll, például, szellőztető- és világítóberendezés és számos egyéb extra fogadására.

RUGALMAS RAKODÁS

A hátsó szárnyajtók mindegyike 90°, sőt 180°-ig nyitható, így a csomagtér rugalmasan használható.

VÁLASZFAL, AMI NEM AKADÁLY

A diszkrét válaszfal lehetővé teszi a könnyebb rakodást és a raktér maximális kihasználását.

LED-ES RAKTÉRVILÁGÍTÁS

Az erős és hatékony LED-lámpák – amelyek minden modellnél az alapfelszereltséghez tartoznak – jól megvilágítják a hátsó rekeszt, így mindig hatékonyan lehet dolgozni.

STRAPABÍRÓ BORÍTÁSOK

A nagy teherbírású padló és az oldalsó burkolat segít megőrizni a jármű esztétikus megjelenését és maradványértékét.

Alapfelszerelés az összes modellnél

LÉPCSŐ

A széles lépcső könnyű hozzáférést biztosít a hátsó rekeszhez, és elő van készítve vízelvezető vagy padlószellőző rendszerek telepítésére.

UNIVERZÁLIS SIMA PADLÓ

Ideális előkészítés szekrény vagy állványrendszer későbbi telepítéséhez.

JOBB VÉDELEM A FÜLKÉBEN LÉVŐ SZEMÉLYEKNEK

Az ajtók fölötti műanyag perembe beépített oldalsó függönylégzsákok nagyobb védelmet nyújtanak a sofőr és az utasok számára, csökkentve a sérülés kockázatát boruláskor vagy oldalirányú ütközés esetén. Ezeket egészíti ki a kormánykerékben lévő légzsák, valamint a kettős előfeszítő rendszerrel rendelkező biztonsági övek.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

FIGYELMEZTETÉS SÁVELHAGYÁSKOR

Az elülső érzékelők folyamatosan figyelik a jármű előtt futó útburkolati jeleket. Ha a jármű kezdi elhagyni a forgalmi sávot, a rendszer hangos és vizuális riasztással figyelmezteti a sofőrt, hogy javítson a kormányzáson.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

INTELLIGENS SEBESSÉGSZABÁLYOZÁS AZ ÚTJELZŐ TÁBLÁK ALAPJÁN

A járműnek van egy olyan okos funkciója, amely képes az útjelző táblák információi alapján szabályozni a haladási sebességet, akkor is, ha a járművezető nem elég figyelmes. Az elülső kamera észleli a jármű előtt lévő útjelző táblákat, és megjeleníti a rajtuk lévő lévő információkat a műszerfal kijelzőjén. A sofőr tehát folyamatosan látja az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozást. Az intelligens sebességszabályozó funkció automatikusan tudja csökkenteni a jármű sebességét, ha változást észlel a sebességkorlátozásban.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

AUTOMATIKUS VÉSZFÉKEZÉS

Egy aktív radar folyamatosan figyeli a jármű előtti utat. Ha ütközés veszélyét észleli, a rendszer hangos és vizuális figyelmeztetést ad a gépkocsivezetőnek. Ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy az ütközés elkerülhetetlen, vészfékezést alkalmazhat, a járművezető beavatkozása nélkül, az ütközési károk csökkentése vagy akár a baleset teljes elkerülése érdekében.

Alapfelszerelés az összes modellnél

eCall SÜRGŐSSÉGI SEGÉLYHÍVÁS

Az eCall sürgősségi segélyhívás minden modellben alapfelszereltség. Lerövidíti a reakcióidőt balesetkor, és növeli a túlélés esélyét, ha valaki súlyos balesetet szenvedett. A rendszer automatikusan felhívja a mentőszolgálatokat, ha a járműben lévő érzékelők súlyos balesetet észleltek. A rendszer manuálisan is aktiválható a fülkében lévő SOS gombbal.

AKUSZTIKUS JÁRMŰRIASZTÁSI RENDSZEREK

Az elektromos járművek sokkal csendesebbek lehetnek, mint belsőégésű motorral felszerelt társaik, és ez a zajhiány veszélyt jelenthet a forgalom többi résztvevőjére, például a gyengénlátókra. Az alapfelszereltséghez tartozó AVAS rendszer mesterséges zajt bocsát ki, amikor a VN5 kis sebességgel halad, így jelzi a gyalogosoknak a jármű közeledését.

Alapfelszerelés az összes modellnél

TOLATÓKAMERA SZÍNES KIJELZŐVEL

A jármű hátuljára felszerelt tolatókamerához a vezetőfülkében található széles, Full HD (FHD) kijelző tartozik, amely megkönnyíti a hátrameneti manőverezést.

Alapfelszerelés az Ultima modellnél

ELSŐ ÉS HÁTSÓ PARKOLÁSÉRZÉKELŐ

Az elülső és a hátsó érzékelők hangjelzéssel figyelmeztetik a járművezetőt a környező tárgyakra (akadályokra). Ahogy a jármű az akadályhoz egyre közelebb kerül, úgy nő a hangjelzés üteme és erőssége.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

ELEKTRONIKUS MENETSTABILIZÁLÓ

Az elektronikus menetstabilizáló segíti a vezetőt a haladási irány fenntartásában kedvezőtlen vezetési helyzetekben vagy gyors manőverek közben. A rendszer aktívan érzékeli, ha a jármű nem tartja a menetirányt vagy csökkent a húzóerő, és automatikusan fékez, hogy megakadályozza az oldal- és hosszirányú megcsúszást (beleértve a kisodródást is).

GUMIABRONCS NYOMÁSÁT FIGYELŐ RENDSZER

Ha egy vagy több gumiabroncs nyomása jelentősen kisebb az előírtnál, a vezetőt hangjelzés figyelmezteti, hogy a lehető leggyorsabban cselekednie kell ezügyben.

Alapfelszerelés az összes modellnél

SEGÍTSÉG LEJTŐKÖN

A visszagurulás-gátló rendszer (Hill Start Assist) segít megakadályozni, hogy a jármű visszaguruljon, amikor a sofőr, álló helyzetben, leveszi a lábát a fékpedálról, hogy le- vagy felfelé elinduljon a lejtőn.

ADAPTÍV AUTOMATIKUS SEBESSÉGTARTÁS

Ez egy aktív vezetéstámogató funkció, amely könnyebbé teszi a vezetést a mindennapi (rövidebb) és a hosszabb utak során. Az adaptív sebességtartó automatika fenntartja a beállított menetsebességet (tempomat), emellett, automatikusan betartja a megadott követési távolságot az elöl haladó járműhöz képest.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ECITY TECHNOLÓGIA

A VN5 teljesen rugalmas hatótávja a WLTP szerint kb. 489 km, károsanyag-kibocsátása rendkívül alacsony, mindössze 21 g/km CO2 kombinált WLTP ciklusban.* A WLTP városi módszertana szerint, ez a ciklus tisztán elektromos meghajtással (nulla károsanyag-kibocsátás) kb. 96,5 km* feletti hatótávot biztosít, de a takarékosabb sofőrök akár kb. 120,7 km-es* hatótávot is elérhetnek. A villanymotor mindig a hátsó kerekeket hajtja. A 31 kWh-s akkumulátor hatótávját egy benzinmotor növeli meg, amely kiküszöböli a rövid hatótáv miatti aggodalmakat, és nagyobb használhatóságot és rugalmasságot biztosít. A hatótávnövelőnek nincs mechanikus kapcsolata a meghajtott kerekekkel, egyszerű generátorként működik, amely szükség esetén tölti az akkumulátort. Természetesen a VN5 erőátviteli rendszere Euro 6 kompatibilis.

*WLTP: Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure: könnyűgépjárművekre vonatkozó, világszinten harmonizált vizsgálati eljárás.
Ezek az adatok nem feltétlenül tükrözik a valós vezetési feltételeket, amelyek számos tényezőtől függnek, beleértve az (akár utólag) felszerelt kiegészítőket, az időjárás, a vezetési stílus és a jármű terhelésének változásait.

RUGALMAS ÜZEMELÉS EGÉSZ NAP

A VN5 három intuitív vezetési móddal az Ön igényeihez igazítható, ami tovább növeli a működési hatékonyságot. A tisztán elektromos (Pure EV) üzemmód nulla károsanyag-kibocsátású, a Takarékos (Save) mód aktiválja a hatótávnövelőt, hogy megőrizze az elektromos energiát későbbi felhasználásra, az Intelligens (Smart) mód pedig rugalmasan vált az akkumulátor és a hatótávnövelő között a kényelmesebb utazás érdekében.

ELSŐKÉNT AZ IPARÁGBAN

A ragasztott alumíniumból készült héjszerkezet nagyobb szilárdság/tömeg arányt biztosít, mint a hasonló acél konstrukciók, és a nagyobb energiaelnyelésnek köszönhetően ütközéskor jobban védi a járművezetőt, az utasokat és az értékes rakományt. A karosszéria eloxált alumíniumból készül, amely jobban ellenáll a rozsdának, mint az acél, így járműveink élettartama a hagyományos haszongépjárművekhez képest kétszeres is lehet.

FOLYADÉKHŰTÉSŰ AKKUMULÁTOR

A VN5 korszerű, aktív folyékony akkumulátor-hűtési technológiát alkalmaz, amely hűtőoldatot keringtet az akkumulátor megfelelő hőmérsékletének fenntartása és a károsodás minimalizálása érdekében. Ez hatékonyabb, mint a passzív léghűtés, amelynél a környezeti levegőt használják az akkumulátor hűtésére, mert ha a kinti levegő túl meleg, az nem hűti olyan hatékonyan az akkumulátort, mint egy folyékony hűtőközeg. Gondoljon a légkondicionálás és a szokásos szellőztetés közötti különbségre egy forró nyári napon.

Alap szavatosság az akkumulátorra: 8 év, kb. 241 ezer km.

RUGALMAS TÖLTÉSI KÉPESSÉGEK

A VN5 fedélzeti töltése piacvezető a maga nemében. Tölthető lassú, gyors és villámtöltő pontokon egyaránt. Míg egyes versenytársaknál a töltés órákig is eltarthat, a VN5 akkumulátora, kiváló töltési képességeinek köszönhetően, kb. 30 perc alatt 0%-ról 100%-ra tölthető (50kW-os töltővel). Így kevesebb időt kell elpazarolni töltésre, és több marad a munkára.

Alapfelszerelés az összes modellnél

KÉTLÉPCSŐS REGENERATÍV FÉKEZÉS

A kétlépcsős energiavisszanyerő rendszernek köszönhetően a VN5 képes a jármű fékezése során eltárolni és elektromos energiává alakítani a mozgási energia zömét. Ezzel fenntartja az akkumulátor töltöttségi szintjét, és megnöveli a hatótávot. A regeneratív fékezés lehetővé teszi a járművezető számára, hogy egyetlen pedál működtetésével vezessen. Másszóval, a gázpedál felengedésével a jármű elkezd lassítani, és a fékpedál lenyomása nélkül is elkezdődik a fékezési energia visszanyerése, ami csökkenti a fékbetétek kopását.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ADATALAPÚ GÉPJÁRMŰFLOTTA-KEZELÉS

A VN5 kompatibilis egy sor telematikai rendszerrel. Az összegyűjtött adatok értékes betekintést nyújtanak a sofőrök vezetési stílusába, valamint a flotta termelékenységébe és gazdaságosságába. Ez a nyomon követés és optimalizálás olyan valós előnyökhöz vezethet, mint a megnövekedett üzemidő és a csökkent üzemeltetési költségek.

GEOFENCING KOMPATIBILITÁS

A VN5 készen áll a geokerítés (geofencing) technológiára. Ez lehetővé teszi a járműnek, hogy aktuális földrajzi helyzete alapján automatikusan módosítsa működési beállításait. Például, miután a jármű belép egy alacsony kibocsátású zónába a belvárosban, a geokerítés automatikusan aktiválódik, és a jármű tisztán elektromos (Pure EV) módra vált, így elkerülve a károsanyag-kibocsátást.

EGYEDÜLÁLLÓ VEZETHETŐSÉG

A VN5 remek manőverezési képességekkel rendelkezik. A mindössze 10,1 m-es precíz fordulási sugár biztosítja, hogy a sofőrök probléma nélkül át tudjanak haladni a szűk belvárosi utcákon és kereszteződéseken is. A kis fordulási sugár sok, ráadásul forgalmas helyen elvégzendő tolatási manővertől kíméli meg a sofőrt.

ÚJ KONSTRUKCIÓS MÉRCE

A VN5-t úgy terveztük meg, hogy kétszer annyi ideig tartson, mint egy hagyományos furgon. E célból, az iparágban elsőként, elkezdtük az SMC-ből (Sheet Molded Composite: lemezformájú kompozit előgyártmány) készült külső panelek alkalmazását. Az SMC panelek könnyűek és rendkívül erősek. Tartósságuknak köszönhetően nő a jármű élettartama, és nagyobb lesz a maradványérték.

ÖNBEÁLLÍTÓ LED-LÁMPÁK

Azért, hogy a vezetőnek mindig teljes rálátása legyen az útra, a stílusos fényszórók automatikus szintbeállító rendszerrel vannak ellátva. Ennek köszönhetően, a fényszórók mindig a sofőr előtt lévő úttestet világítják meg, függetlenül a jármű helyzetétől.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ULTRAMODERN, ULTRAHATÉKONY

Egyedi és hatékony. A minden modellben alapfelszereltségként kínált LED-es fényszórók az energia 80%-át fénnyé alakítják, szemben a halogénlámpákra jellemző 20%-kal. Ezek a lámpák fényesebbek, tartósabbak és négyszer hatékonyabbak, mint a hagyományos halogénlámpák.

FORMA ÉS FUNKCIÓ

A dinamikus vonalak és az egyedi jellemzők olyan esztétikus megjelenést biztosítanak, amely járműveinket megkülönböztetik a versenytársak termékeitől. A VN5 a híres TX elektromos taxik számos formai elemét megőrizte, és olyan „névjegykártyája” lehet az Önök vállalkozásának, amely hirdeti a fenntartható fejlődést, és jól láthatóan mutatja cégük elkötelezettségét a környezetvédelem iránt.

KOMPAKT KIVITEL

A kompakt kialakítás megkönnyíti a VN5 mozgását a forgalmas városokban, ahol gyakran közlekednie kell.

ELEKTROMOS KÜLSŐ VISSZAPILLANTÓ TÜKRÖK

A külső visszapillantó tükrök elektromos beállító és fűtési rendszerrel rendelkeznek, hogy a járművezetők tisztábban láthassanak.

Alapfelszerelés az összes modellnél

SZEMÉLYRE SZABHATÓSÁG

Nincs két teljesen azonos gépjárművezető. Emiatt a VN5 három vezetői beállítást („profilt”) kínál, amelyek lehetővé teszik az ülések, a hangrendszer és a vezetési paraméterek testre szabását. A jármű optimalizálható a konkrét munkához, függetlenül attól, hogy ki ül a volán mögött.

Alapfelszerelés az összes modellnél

KÉTZÓNÁS KLÍMARENDSZER

A kétzónás klíma lehetővé teszi az utasoknak, hogy önállóan állítsák be a hőmérsékletet, a légáramlási sebességet, az ülésfűtést és a szellőzést. Ezáltal, a járművezető és az utas a lehető legkényelmesebben tud utazni.

Alapfelszerelés az összes modellnél

TELJES MÉRTÉKBEN SZABÁLYOZHATÓ VEZETŐI ÉS UTASOLDALI ÜLÉS

A továbbfejlesztett ülések luxuskörülményeket teremtenek. Az ülések jól megtámasztják a derekat, és a könnyen elérhető vezérlők az ülés többirányú mozgatását, beállítását teszik lehetővé. A személyes preferenciák széles skálája érhető el, a munkavégzés optimális körülmények között történik. Minden kényelmi beállítás, beleértve a deréktámaszt is, elektromosan vezérelhető a fokozott kényelem érdekében.

Alapfelszerelés az Ultima modellnél

FŰTÖTT SZÉLVÉDŐ

A beépített fűtőelemekkel rendelkező szélvédő jó láthatóságot biztosít hideg és nedves időben is.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

ESŐÉRZÉKELŐS ABLAKTÖRLŐK

Ez a kényelmi funkció automatikusan aktiválja az elülső ablaktörlőket, hogy nedves vagy kiszámíthatatlan időjárási körülmények között is tiszta maradjon a kilátás.

Alapfelszerelés az összes modellnél

ÉRINTŐKÉPERNYŐS MÉDIAKÖZPONT (INFOTAINMENT)

A nagy felbontású, 9 hüvelykes érintőképernyővel rendelkező infotainment (információs és szórakoztató) rendszer alapfelszereltségként DAB (Digital Audio Broadcasting) és Bluetooth funkcióval rendelkezik. A kezelőfelület teljesen testreszabható, így minden funkció könnyen elérhető.

Alapfelszerelés az összes modellnél

TÁROLÁSI MEGOLDÁSOK

Rengeteg hely van az apró tárgyak elhelyezésére, köztük két középkonzolba épített pohártartó, tágas zsebek az elülső ajtókon, amelyekben elfér egy-egy 750 ml-es palack is. Emellett, kényelmes tárolóhelyek vannak a vezető- és az utasülés alatt is.

Alapfelszerelés az összes modellnél

AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

Az automata sebességváltó kényelmes és zökkenőmentes vezetést biztosít, leveszi a városi forgalomra jellemző gyakori sebességváltás terhét a sofőr válláról (pontosabban: kezéről).

JÓL LÁTHATÓ KIJELZŐ

A műszerfalon lévő nagyfelbontású kijelzőn a járművezetők mindig láthatják a legfontosabb információkat.

ROBUSZTUS BELSŐ

A VN5 ülései kényelmes, de strapabíró és könnyen tisztítható huzattal rendelkeznek, amely elrejti az apróbb szennyeződéseket és hibákat.

KULCS NÉLKÜLI INDÍTÁS (START/STOP GOMBBAL)

Az intelligens Start/Stop rendszer növeli a hatékonyságot a forgalmas városi környezetben. Nagyobb kényelmet biztosít, mivel a START/STOP gombos kulcstartó mindig kéznél van. A sofőr pillanatok alatt, akár a zsebéből is, indíthatja a gyújtást.

Alapfelszerelés az összes modellnél

USB PORTOK

Az infotainment rendszerrel való egyszerű kommunikáció érdekében, két USB-port van a konzol közepén.

KORMÁNYKERÉK

A kormánykerék teljes mértékben állítható, hogy a sofőr maximális kényelme biztosítva legyen vezetés közben.

OLDALSÓ RAKODÁS

Az oldalsó tolóajtók nagy, 1118 mm-es nyílást biztosítanak. Ennek köszönhetően, a gépjármű rakodása villás targoncával is lehetséges. A VN5 bármelyik oldalsó ajtaján be lehet rakni euró raklapot is, ami lenyűgöző lehetőség egy ekkora járműnél.

HÁTSÓ RAKODÁS

A 60/40-es osztott hátsó ajtókkal rugalmasan kihasználható az 1253 mm széles nyílás. A sárhányók diszkrét íve szintén segíti az euró raklapok targoncával történő berakását. A VN5-ben kényelmesen elfér egyszerre két euró raklap is.

NAGY RAKTÉR

Legyen szó csomagok kiszállításáról, céges szállításról vagy bármilyen igényes szállítási feladatról, a lenyűgöző 5,5 m³-es raktér és a 830 kg-os hasznos teher azt jelenti, hogy rengeteg hely áll rendelkezésre a vállalkozás számára. A hátsó rekesz hatékony kialakítása lehetővé teszi a rendelkezésre álló hely maximális kihasználását.

„FOGD ÉS VIDD!” MEGKÖZELÍTÉS

A VN5 valóban egy sokoldalú haszongépjármű, amely sok különböző területen és célra használható. A „Fogd és vidd!” megközelítésünknek hála Ön a lehető legkevesebb módosítással a lehető legkönnyebbé teheti meglévő vállalkozásának átállását egy hasonló méretű furgonról a VN5-re.

TÖBB HELY A TETŐN

A VN5 teteje alkalmas rakományok szállítására. A maximális teherbírás 100 kg. Az állítható tetőrudaknak köszönhetően az áruk és felszerelések széles választéka biztonságosan szállítható a tetőn.

TOVÁBBI KIEGÉSZÍTŐK FOGADÁSA

A VN5 tetője speciális kialakítású, és készen áll, például, szellőztető- és világítóberendezés és számos egyéb extra fogadására.

RUGALMAS RAKODÁS

A hátsó szárnyajtók mindegyike 90°, sőt 180°-ig nyitható, így a csomagtér rugalmasan használható.

VÁLASZFAL, AMI NEM AKADÁLY

A diszkrét válaszfal lehetővé teszi a könnyebb rakodást és a raktér maximális kihasználását.

LED-ES RAKTÉRVILÁGÍTÁS

Az erős és hatékony LED-lámpák – amelyek minden modellnél az alapfelszereltséghez tartoznak – jól megvilágítják a hátsó rekeszt, így mindig hatékonyan lehet dolgozni.

STRAPABÍRÓ BORÍTÁSOK

A nagy teherbírású padló és az oldalsó burkolat segít megőrizni a jármű esztétikus megjelenését és maradványértékét.

Alapfelszerelés az összes modellnél

LÉPCSŐ

A széles lépcső könnyű hozzáférést biztosít a hátsó rekeszhez, és elő van készítve vízelvezető vagy padlószellőző rendszerek telepítésére.

UNIVERZÁLIS SIMA PADLÓ

Ideális előkészítés szekrény vagy állványrendszer későbbi telepítéséhez.

JOBB VÉDELEM A FÜLKÉBEN LÉVŐ SZEMÉLYEKNEK

Az ajtók fölötti műanyag perembe beépített oldalsó függönylégzsákok nagyobb védelmet nyújtanak a sofőr és az utasok számára, csökkentve a sérülés kockázatát boruláskor vagy oldalirányú ütközés esetén. Ezeket egészíti ki a kormánykerékben lévő légzsák, valamint a kettős előfeszítő rendszerrel rendelkező biztonsági övek.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

FIGYELMEZTETÉS SÁVELHAGYÁSKOR

Az elülső érzékelők folyamatosan figyelik a jármű előtt futó útburkolati jeleket. Ha a jármű kezdi elhagyni a forgalmi sávot, a rendszer hangos és vizuális riasztással figyelmezteti a sofőrt, hogy javítson a kormányzáson.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

INTELLIGENS SEBESSÉGSZABÁLYOZÁS AZ ÚTJELZŐ TÁBLÁK ALAPJÁN

A járműnek van egy olyan okos funkciója, amely képes az útjelző táblák információi alapján szabályozni a haladási sebességet, akkor is, ha a járművezető nem elég figyelmes. Az elülső kamera észleli a jármű előtt lévő útjelző táblákat, és megjeleníti a rajtuk lévő lévő információkat a műszerfal kijelzőjén. A sofőr tehát folyamatosan látja az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozást. Az intelligens sebességszabályozó funkció automatikusan tudja csökkenteni a jármű sebességét, ha változást észlel a sebességkorlátozásban.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

AUTOMATIKUS VÉSZFÉKEZÉS

Egy aktív radar folyamatosan figyeli a jármű előtti utat. Ha ütközés veszélyét észleli, a rendszer hangos és vizuális figyelmeztetést ad a gépkocsivezetőnek. Ha a rendszer úgy ítéli meg, hogy az ütközés elkerülhetetlen, vészfékezést alkalmazhat, a járművezető beavatkozása nélkül, az ütközési károk csökkentése vagy akár a baleset teljes elkerülése érdekében.

Alapfelszerelés az összes modellnél

eCall SÜRGŐSSÉGI SEGÉLYHÍVÁS

Az eCall sürgősségi segélyhívás minden modellben alapfelszereltség. Lerövidíti a reakcióidőt balesetkor, és növeli a túlélés esélyét, ha valaki súlyos balesetet szenvedett. A rendszer automatikusan felhívja a mentőszolgálatokat, ha a járműben lévő érzékelők súlyos balesetet észleltek. A rendszer manuálisan is aktiválható a fülkében lévő SOS gombbal.

AKUSZTIKUS JÁRMŰRIASZTÁSI RENDSZEREK

Az elektromos járművek sokkal csendesebbek lehetnek, mint belsőégésű motorral felszerelt társaik, és ez a zajhiány veszélyt jelenthet a forgalom többi résztvevőjére, például a gyengénlátókra. Az alapfelszereltséghez tartozó AVAS rendszer mesterséges zajt bocsát ki, amikor a VN5 kis sebességgel halad, így jelzi a gyalogosoknak a jármű közeledését.

Alapfelszerelés az összes modellnél

TOLATÓKAMERA SZÍNES KIJELZŐVEL

A jármű hátuljára felszerelt tolatókamerához a vezetőfülkében található széles, Full HD (FHD) kijelző tartozik, amely megkönnyíti a hátrameneti manőverezést.

Alapfelszerelés az Ultima modellnél

ELSŐ ÉS HÁTSÓ PARKOLÁSÉRZÉKELŐ

Az elülső és a hátsó érzékelők hangjelzéssel figyelmeztetik a járművezetőt a környező tárgyakra (akadályokra). Ahogy a jármű az akadályhoz egyre közelebb kerül, úgy nő a hangjelzés üteme és erőssége.

Alapfelszerelés a City és Ultima modelleknél

ELEKTRONIKUS MENETSTABILIZÁLÓ

Az elektronikus menetstabilizáló segíti a vezetőt a haladási irány fenntartásában kedvezőtlen vezetési helyzetekben vagy gyors manőverek közben. A rendszer aktívan érzékeli, ha a jármű nem tartja a menetirányt vagy csökkent a húzóerő, és automatikusan fékez, hogy megakadályozza az oldal- és hosszirányú megcsúszást (beleértve a kisodródást is).

GUMIABRONCS NYOMÁSÁT FIGYELŐ RENDSZER

Ha egy vagy több gumiabroncs nyomása jelentősen kisebb az előírtnál, a vezetőt hangjelzés figyelmezteti, hogy a lehető leggyorsabban cselekednie kell ezügyben.

Alapfelszerelés az összes modellnél

SEGÍTSÉG LEJTŐKÖN

A visszagurulás-gátló rendszer (Hill Start Assist) segít megakadályozni, hogy a jármű visszaguruljon, amikor a sofőr, álló helyzetben, leveszi a lábát a fékpedálról, hogy le- vagy felfelé elinduljon a lejtőn.

ADAPTÍV AUTOMATIKUS SEBESSÉGTARTÁS

Ez egy aktív vezetéstámogató funkció, amely könnyebbé teszi a vezetést a mindennapi (rövidebb) és a hosszabb utak során. Az adaptív sebességtartó automatika fenntartja a beállított menetsebességet (tempomat), emellett, automatikusan betartja a megadott követési távolságot az elöl haladó járműhöz képest.

Alapfelszerelés az összes modellnél