EGY TECHNOLÓGIAAMELY SEGÍT SPÓROLNI

eCity Technológia

A TX egy olyan elektromos jármű, amely a teljes elektromos hajtáslánc gazdasági és környezeti előnyeit nyújtja, rövid hatótáv miatti aggodalmak, szorongás nélkül.

El.* hatótávkb. 98 km

El.: elektromos

Teljes hatótávkb. 489 km

El.* hatótávkb. 101 km

El.: elektromos

Teljes hatótávkb. 510 km

Három intuitív meghajtási mód van, amelyek között a váltás zökkenőmentes.

Tisztán elektromos (Pure EV) módban a hatótávnövelő nem működik, a jármű csak elektromos energiával halad.

Ebben az üzemmódban nyilván nincs sem benzinfogyasztás, sem károsanyag-kibocsátás. Ez a belvárosban történő vezetés nagyon hatékony módja.

Ha az akkumulátor kezd lemerülni, egy lámpa figyelmeztet másik meghajtási mód választására. Ez a mód csak akkor érhető el, ha az akkumulátor elegendő töltéssel rendelkezik.

Alapértelmezés szerint az intelligens mód van bekapcsolva, amely a TX-t a leghatékonyabban működteti. Ez azt jelenti, hogy az akkumulátort a lehető legnagyobb mértékben lemeríti, mielőtt bekapcsolná a hatótávnövelőt.

Ebben a módban a jármű intuitív módon bekapcsolja a hatótávnövelőt, amikor az akkumulátor töltöttsége egy megadott szint alá csökken, de főleg akkor, ha a jármű nagy sebességgel halad, amelynél a tisztán elektromos meghajtás kevésbé lenne hatékony.

Spórolós. üzemmód. Ebben az üzemmódban a jármű a hatótávnövelőt csak arra használja, hogy az akkumulátor töltöttségét az aktuális szinten tartsa.

A spórolós mód használatával az ingázó sofőrök az akkumulátor energiáját a városban való (emissziómentes) közlekedésre tudják tartalékolni.

Tipikus üzemanyag-megtakarítás: kb. 42 500 Ft/hét (110 angol font/hét).

Kíméletesebb a pénztárcájának és a környezetnek

Az áram, mint üzemanyag, lényegesen olcsóbb, mint a dízelolaj vagy a benzin, ami azt jelenti, hogy az új TX használata kíméletesebb a pénztárcájának és a környezetnek.

Az akkumulátor elektromos energiáját használó vezetés hatótávjának maximalizálásával az előző modellünk vezetői jellemzően kb. 42 500 Ft/hét (kb. 110 angol font/hét) üzemanyag-megtakarítást tudtak elérni. Így öt év alatt a teljes üzemanyagköltség-megtakarítás kb. 10 433 000 Ft (kb. 27 000 angol font).

TX vezetők mesélnek üzemanyag-megtakarításaikról

"Még én is megdöbbentem, amikor azt láttam hogy 1 mérföldre számított üzemanyagköltségem 23 pennyről (kb. 89 Ft) (TX4 Euro6) 8,31 pennyre (kb. 32 Ft) (TX3) esett. Ez azt jelenti, hogy 10 000 megtett mérföld után a megtakarítás 1469,00 angol font (kb. 567 600 Ft) lenne... Hogyne örülnék ennek?!"

"Ez a legjobb taxi! Az ember egy vagyont tud megtakarítani vele, túlórázás nélkül."

"Az első heti műszak befejeződött... A múlt héten az üzemanyagszámla 165 font (kb. 63 755 Ft) volt, ezen a héten 50 font (kb. 19 320 Ft) (22,00 font [kb. 8 500 Ft] elektromosságra és 28,00 font [kb. 10 820 Ft] benzinre), így a megtakarítás 115 font (kb. 44 435 Ft)"

Kevesebb szervizelés és karbantartás

A TX segít az üzleti potenciál maximalizálásában azáltal, hogy minimalizálja a rendszeres szervizelésre fordított időt, így a jármű többet lehet az úton.

A hatótávnövelővel együttműködő elektromos motornak köszönhetően a TX szokásos karbantartási költségei lényegesen alacsonyabbak, mint egy hagyományos belső égésű motorral felszerelt járműnél.

Ez lehetővé teszi cégünknek, hogy 25 000 mérföldes (kb. 40 233 km) szervizintervallumokat határozzon meg. (Ez a legnagyobb ilyen érték az elektromos haszongépjárművek piacán!) Másképpen fogalmazva, az előző modellünkhöz képest a szervizelés költségei feleződtek.

Regeneratív fékezés - ingyen energiát biztosít

Az elektromos meghajtás által biztosított hatótáv további maximalizálása érdekében, a TX szabadonfutó záróművet és regeneratív fékezést használ. A fékrendszer hasznosítja azt az energiát, amely általában lassulás közben elveszne, és a meghajtást biztosító akkumulátor feltöltésére használja. Ez növeli a hatékonyságot, és csökkenti a fékalkatrészek kopását.

Tisztább, zöldebb elektromos járművek

A TX megfelel azoknak az egyre szigorúbb jogszabályi előírásoknak, amelyek célja a környezetszennyezés csökkentése és a városok levegőminőségének javítása. Emellett, környezetbarát jellemzőivel és tanúsítványaival felhívja a lakosság figyelmét, hogy közös cselekvéssel javíthatunk a levegő minőségén a városokban.

Az elektromos taxi lehetővé teszi, hogy a szigorúbb előírások ellenére folytatni lehessen a munkát a városokban. Ön, mint üzemeltető, jogosulttá válik országos vagy helyi támogatásokra, pénzt takarít meg az üzemanyagon, adókedvezményeket és más helyi ösztönzőket kap (például a buszsávok használata), vagy élvezheti az ingyenes parkolás előnyeit.